onsdag 2 februari 2011

De Urmysiga

På morgonen när väckarklockan ringer kommer Xavi lycklig och flåsandes fram till sängen och liksom säger - kom igen nu matte, nu är det äntligen morgon och det är dags för mat och gå ut och kissa! Kliver varken matte eller husse upp då (vilket vi sällan gör, för att vi vill snooza lite) så hoppar Xavi upp i sängen, slickar matte och husse i ansiktet och flåsar ännu mer. Til lslut kliver vi upp och en överlycklig hund möter oss som väldigt gärna vill att matskålen ska fylllas och vill ha många klappar och kramar.
Det är Xavis morgon.

Bobbys morgon är ungefär densamma. Matte öppnar stalldörren och säger god morgon till hästarna. Bobby murvlar tillbaka och ställer sig och tittar på matte som går och hämtar frukost. Bobby kan knappt vänta tills matte öppnat boxdörren och hällt i maten i krubban för guuud så hungrig som Bobby är, är nog ingen häst. Iallafall inte enligt honom. Sedan får matte stå och krama och snusa lite på hästponken innan de andra hästarna också vill ha mat och täcken på sig.

Tillsammans trivs Bobby och Xavi jättebra! I stallet tror Xavi att han är häst och äter hö tillsammans med Bobbo i boxen. När vi är ute och promenerar och Xavi stannar, brukar Bobby ge honom en lätt knuff i rumpan och Xavi fortsätter då framåt. Skulle Xavi inte fortsätta framåt chockas Bobby som prompt måste stanna för att inte kliva på den lille. Något Xavi inte tror är möjligt då han anser sig vara lika stor som Bobby. Ja, Xavi tror nog också att han är häst ibland :)

Efteråt vid borstning och mys, pussar Xavi Bobby på mulen och båda får en bit morot att knapra på. Ja, de är bara för urmysiga de två monstrena jag har!

Inga kommentarer: