söndag 6 februari 2011

Dagens middag

2 inlägg på samma dag, jag vet. Men jag måste bara säga att jag ikväll ska äta en god svamprisotto! Här kommer receptet:

1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk smör
200 gram champinjoner
50 gram kantareller
1 dl vitt vin, eller matlagningsvin
200 gram arborioris
2 tärningar hönsbuljong
7 dl Vatten
1 dl matgrädde
2 msk nyriven parmesanost
bladpersilja, finhackad
svartpeppar och ev salt
Fräs lök och vitlök i smör tills löken blir mjuk.

Tillsätt svampen och låt den steka med några minuter.

Häll på vinet och låt det koka in lite, rör ner riset.

Koka upp buljongtärningarna och vatten i en kastrull. Späd riset med buljongen under omrörning. Tillsätt lite i taget och låt riset suga åt sig av vätskan. Fortsätt tills all buljong har kokat in och riset är mjukt.

Rör ner matgrädde och parmesan.

Tillsätt persilja och smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Servera genast med ett gott bröd och en sallad.
Smaskens!

1 kommentar:

Unknown sa...

Det där ser gott ut. Brås du på far din månntro/Dad