måndag 17 januari 2011

Medicin till hästen

Kallade ut veterinären idag då Bobby nu hostat i knappt 2 veckor, men dessutom snorat nu också i 4 dagar. Precis som det Macen hade. Så det var dags. Tur att det är en sån bra veterinär som samtidigt tittade till de märkliga framtänderna som Bobben tappat. Fick köra lite circling game, eller longering som veterinären kallade det ;), och fick mycket beröm över hur duktig han var och hur fint han rörde sig :D. ... fastän han pga att ha vilat ett par dagar var som ett vilddjur och inte alls så duktig som han kan vara :)

I allafall så hostade han några gånger under ansträngning och veterinären skrev ut en hostmedicin för ca 650 spänn ..huh... som Bobby nu ska äta i 10 dagar. Annars tyckte hon tänderna såg bra ut och att Bobby ska banta lite..hehe.. men hur bantar jag en häst som har fri tillgång till hö ute? Drog ner lite på höet inne och så får jag väl .. ja, motionera mer framöver :) Han är då inte fet .. bara lite mullig :)

Så nu hostar alla hästar i stallet och det är som på ett dagis där alla är sjuka. Så det är storvila i stallet där alla bara pysslar med hästarna och ingen sopar för att det inte ska vara dammigt. Men rent är det ändå, då vi passar på att sopa när hästarna är ute. :)

Kom iväg till brukshundsklubben idag iallafall och tränade lite med busen nr 2, Xavi. Det var en rottis till där och Xavi skötte sig utmärkt! Medan mattarna pratade satt han lugnt och funderade på om vi verkligen inte skulle göra något mer än att bara prata, men nähe, jag sitter väl kvar här. Han var suverän på inkallning om än han håller på att krossa mina knän när han kommer i full fart, samtidigt som han ska sätta sig bredvid mig :) Sötisen! Ska filma någon helg när det är bra väder så att ni får se :)

God kväll till er!

Inga kommentarer: